Wishlist: Warme voeten! (Het leed dat pantoffels vinden heet…)

 

Vorig jaar gooide ik na de verhuizing mijn versleten ‘pantoffellaarsjes’ in de kliko. Hoog tijd, want er zaten al de nodige gaten aan de rand van de zool. In Breda kon ik nog wel volstaan met warme cosy socks, maar in het nieuwe huis met de tegelvloer krijg ik -ondanks de vloerverwarming- snel koude voeten. Ik kon vorige winter echter geen leuke sloffen vinden, dus uiteindelijk gaf ik het op: ik zou volgende winter wel weer op zoek gaan.

Nu is die winter daar, maar frustrerend genoeg heb ik nog altijd geen leuke pantoffels kunnen vinden. In de stad hebben ze maar bizar weinig keus, als je tenminste niet voor dierensloffen wilt gaan. Of de ‘pantoffellaarsjes’ zoals hierboven. Die vind ik dan nog best leuk (mits ze niet te lomp ogen), maar die heb ik al een paar keer gehad en ik ben ze een beetje beu. Ik wil wat subtielers, maar er is echt niks dat ik leuk vind.

Zalando heeft dan wel heel wat keus, maar eigenlijk vind ik daar vooral wat ik niét wil, maar simpelweg niet wat ik dan wél een goede optie vind. Help!

Kijk mee naar het leed dat mijn pantoffelzoektocht heet:

Lompe voeten

 

Waarom zijn sloffen allemaal toch zo groot en lomp? Ik heb schoenmaat 39/40 en bij mijn lengte zijn dit soort pantoffels, met van die grote brede neuzen, echt niet bepaald charmant.

Koude voeten

Wil je een iets subtielere optie, dan heb je gelijk dus ook weer gedeeltelijk koude voeten. Misschien zijn ze wel heerlijk aan de tenen, maar ik krijg het nou eenmaal snel koud als ik stil zit en ik wil dus liefst pantoffels die niet van de bovenkant of de achterkant open zijn.

Dieren…

Het ‘mag’ misschien best weer, met al die ‘foute’ trends, maar ik hoef dus geen hamsters of unicorns aan mijn voeten. Ik wil gewoon iets wat ik in huis bij gewone kleding kan dragen zonder dat ik me gelijk voel alsof ik een pyjamadag heb.

Niet-mijn-merken

Ik hou niet van Birkenstocks, UGGs en Crocs. En dus ook niet van de pantoffelvariant. Al vind ik UGG dan wel acceptabeler als pantoffels dan als schoenen (die rechtse dan, want wat die linkse moeten voorstellen?!) Een vachtje is vast heel lekker warm aan je voeten. Maar dan kom ik weer terug bij een van de vorige bezwaren: ze zijn me wat te lomp. En héél duur. Daarin zijn ze overigens ook niet de enige…

Duur

Je kunt ook nog eens véél geld uitgeven aan je slofjes. Ik heb even geselecteerd op de drie duurste paren op Zalando. Nog even los van dat ik ze niet mooi vind… wat een geld!

Nee, nee, nee. Gewoon nee.

 

Ehh… seriously? Gewoon: nee. Geen verdere toelichting.

Wat voor pantoffels dan wél?

Ik zoek dus nog even verder naar dé oplossing voor warme voetjes. Lekker warm, met goede zolen zodat de kou van de vloer er niet doorheen trekt, helemaal om mijn voeten heen (dus geen open bovenkant of open hiel) maar toch een beetje subtiel en niet te lomp.

Ik heb welgeteld één optie gevonden van het merk Shepherd, met een lekker schapenvachtje van binnen. Alleen zijn die dan weer flink aan de prijs. Zou het dat waard zijn? Na het afgaan van zowat elke schoenenzaak in de stad én alle 554 opties van Zalando staak ik mijn zoektocht maar weer heel eventjes. Ik denk dat ik toch maar even voor een simpel en niet te duur ballerinaslofje ga, totdat ik die droompantoffels heb gevonden.

Wie o wie heeft de ultieme tip voor me?

Lees ook: eindelijk warme voeten met SOXS

4 Reacties

 1. december 20, 2017 / 7:36 pm

  Zalando heeft mijn wishlist pantoffels, van UGG, vind ze alleen een beetje duur. Misschien volgend jaar maar voor kerst vragen 🙂

 2. december 24, 2017 / 3:02 pm

  `Oh die UGGs pantoffels vind ik heel gaaf! Ik heb nu echt lelleke slippers aan in huis.

 3. januari 10, 2018 / 1:20 pm

  UGGs als pantoffels lijkt me heerlijk, maar echt leuk vind ik ze ook weer niet. Succes met je zoektocht.

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   januari 10, 2018 / 1:32 pm

   Haha nee niet echt hè, mijn ding is het ook niet hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.