Beleefmomentjes #8: 20 dagen Zuid-Afrika in 20 Instagramfoto’s

Uitzicht op de Tafelberg vanaf Lion's Head in Kaapstad, Zuid Afrika

Yes, ik ben er weer! En hoe. Wát een schitterende reis naar Zuid-Afrika hebben we achter de rug. Vanuit Kaapstad hebben we een rondreis gemaakt, eerst langs de kust via de Garden Route, en daarna via het binnenland via de ‘scenic route’ R62 en de Wijnroute weer terug naar Kaapstad.

Rondreis door Zuid-Afrika in 20 foto’s

Echt even helemaal weg. Geen werk, geen mail, zelfs bijna geen appjes en dus ook geen blogs. Geen sociale media, op één ‘foto van de dag’ na op Instagram. Wie me daar volgt, heeft deze plaatjes dus al voorbij zien komen. Onze reis in een notendop:

Ja, ik heb dus inderdaad stokstaartjes in het echt gezien! Een van de dingen waar ik van tevoren het meest enthousiast over was. En die wens is in vervulling gegaan. Een ander bucketlist-item hebben we ook afgevinkt: de Tafelberg beklimmen. Op Kaap de Goede Hoop staan en walvissen zien springen vlak voor de kust was ook echt héél erg gaaf.

En geloof het of niet, maar dan zijn er dus nog zoveel andere fantastische dingen die we hebben gezien en gedaan, die nog niet eens in deze fotootjes terugkomen! Dolfijnen en zeehonden zien spelen in de oceaan, een ‘adventure tour’ door grotten, wandelen over immense duinen, de grappige Afrikaanse pinguïns zien waggelen over het strand, onze eerste surfles, héél veel lekker eten… teveel om op te noemen. Het zal nog moeilijk worden om een top 5 of zelfs top 10 samen te stellen, maar meer verhalen volgen vást snel. Want zoveel mooie ervaringen, dat zorgt voor de nodige schrijfkriebels. Wat is reizen toch fantastisch ?

Toch is het ook altijd fijn om -vol nieuwe energie- weer terug te zijn. Lekker uitgerust en opgeladen. Good to be back!

Lees ook: 5 hotspots aan de West-Kaap

2 Reacties

 1. november 15, 2017 / 1:10 pm

  Wat een prachtige reis heb je gemaakt zeg! Grappig om zo’n ‘Nederlands’ huis er tussen te zien staan.

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   november 16, 2017 / 9:02 pm

   Thanks, het was ook echt zo ontzettend genieten. Ik ga er vast nog meer van laten zien 😀 Al die Nederlandse invloeden in dit gebied vond ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.