Breda Bucketlist: rondvaart over de singels

Rondvaart singels Haven Breda Grote kerk

Ken je dat: in de plaats waar je zelf woont, doe je eigenlijk zelf nooit de toeristische dingen. Terwijl die waarschijnlijk niet voor niets zo populair zijn 🙂 Ik had dat met Breda, waar ik jarenlang heb gewoond. Ik woonde zelfs binnen de singels, maar had nog nooit een rondvaart gemaakt. Terwijl het echt één van de dingen is die je eigenlijk écht gedaan moet hebben in Breda!

Eerder schreef ik over mijn ‘Bredase bucketlist‘: de dingen die ik nog ‘moet’ doen, voordat ik de stad ging verruilen voor een dorp. Ik woon overigens nog steeds maar een dik kwartier van deze plek waar ik het afgelopen decennium stiekem best wel aan verknocht ben geraakt, dus het is niet zo dat ik deze dingen na de verhuizing niet meer kon doen. Maar zeker dit laatste belangrijke bucketlist-item hoorde toch echt nog bij mijn tijdperk hier in Breda: een rondvaart over de singels. Ik heb bijna 7 jaar binnen die singels gewoond en moest de stad toch echt een keertje vanaf dat water hebben gezien. 

Op een van de laatste zonnige zondagen van september kwam het er dan eindelijk van. Op een boottochtje langs mijn eigen straatje. En wat is het super om de stad vanuit een heel ander perspectief te zien. Onze schipper vertelde onderweg ook nog wat interessante dingen, die ook ik nog niet wist. Yes, nu kan ik vredig gaan verhuizen 🙂 Lees hieronder waar je die rondvaart kunt doen!

Rondvaart door de Singel

Er zijn verschillende aanbieders van een vaartochtje over het water rondom de binnenstad van Breda. De bekendste is denk ik wel Bootje Varen Breda. Op mijn hardlooprondjes door de stad zag ik de vrolijke sloepen en terrasboten geregeld voorbijvaren. Een geliefd groepsuitje voor bijvoorbeeld de vele vrijgezellenfeestjes. Voor het meest basic maar wel écht Bredase rondvaartbootje ga je mee met de rondvaart van De Nieuwe Mark. Voor de prijs van € 7,00 hoef je het echt niet te laten en dit maakt het gelijk extra suf dat het zoveel jaren heeft geduurd voordat ik dit  daadwerkelijk zelf deed! Met de individueel te boeken rondvaart van Bootje Varen Breda vaar je wel net wat luxer, met drankjes aan boord, en ook wat langer: in totaal ongeveer 2 uur. Voor de volgende keer. I’ll be back 🙂 

Wat wil jij echt nog eens doen in jouw woonplaats?

Dit artikel schreef ik oorspronkelijk in het najaar van 2016. In 2020 is het artikel geüpdatet. I.v.m. de coronamaatregelen kan het echter zijn dat het aanbod van de rondvaarten veranderd is.

3 Reacties

 1. juli 5, 2020 / 9:46 pm

  Heel herkenbaar! In het buitenland of tijdens een citytrip in eigen land ga ik langs ik de meest obscure bezienswaardigheden, maar in mijn eigen stad heb ik maar weinig van dat soort dingen gedaan. In Breda heb ik dan wel al eens over de Singel gedobberd overigens, dat vond ik een super leuke activiteit!

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juli 14, 2020 / 6:44 pm

   Hahahaha, ‘obscure bezienswaardigheden’ nog wel 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.