Erlebnislust! Bijna weer naar Europa-Park

EuropaPark: Erlebnislust

Reiskriebels! Ik besefte me net dat het nog minder dan 10 nachten duurt dat we er even tussenuit gaan: eerst naar het Zilltertal in Oostenrijk en daarna nog 2 dagen “Spaß ohne Grenzen” in het Zuid-Duitse Europa-Park. Toevallig heb ik vanavond alvast de entreekaartjes online gekocht; goed voor een extra dosis voorpret.

 Voor wie het niet kent: Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark, of eigenlijk nog beter (zoals op de afbeelding hierboven) Erlebnis-Resort. Een belevingsresort! Klinkt als Disneyland. En daar doet het eigenlijk ook echt niet voor onder. Op sommige vlakken is het zelfs beter. Veel (ook kritische!) attractieparkfanaten zijn er lyrisch over. Ik zou je liefst nu al in detail gaan vertellen waarom, maar ga dit bewaren voor als ik het weer zelf heb mogen beleven 🙂 

Teasertje?

Ok… er is VEEL te zien en te doen. Hier is het serieus de moeite om meer dan één dag te verblijven. Al is het maar omdat je je dag niet beter kunt afsluiten dan met een drankje in de bar van een van de themahotels.

Europa-Park wordt de laatste jaren flink gepromoot op de Nederlandse markt (radioreclame al gehoord?) en steeds meer Nederlanders weten de weg naar Rust te vinden. Kortingskaartjes zul je niet heel veel tegenkomen; het park is simpelweg fair geprijsd. Maar als ANWB-lid krijg je er wel een voucher van 4 euro per ticket bij om te besteden in het park. Toch weer mooi meegenomen. En dankzij mijn Efteling abonnement krijg ik sowieso 1 dag gratis entree.

Het is een van de weinige attractieparken die mij nog niet is gaan vervelen, ondanks dat ik er sinds 2003 best geregeld ben geweest. Mijn laatste bezoek dateert nu wel alweer van de winter van 2012, dus er is ook voor mij weer genoeg nieuws te ontdekken en ik heb er ook écht weer zin in. Op zijn Duits: ik heb Erlebnislust! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.