2017, waar gaan we heen? 5x wegdromen

Wegdromen reisplannen

Net als dat ik niet aan goede voornemens doe, heb ik dit jaar ook geen zin in terugblikken. We zitten éindelijk in ons nieuwe huis en de blik is vooruit naar alle mooie dingen die gaan komen! Sinds vorige week hangt ook nog eens de blikvanger van onze woonkamer aan de muur te prijken: een prachtige GeoMundi wereldkaart boven de eettafel. Daar droom je toch instant bij weg <3

De jaaroverzichten en feestdagenberichten zijn dit jaar door de verhuizing sowieso allemaal zo’n beetje langs me heen gegaan. Maar wat ik wél fantastisch vind om te zien, zijn de lijstjes met mooiste reis- en wildlife foto’s van het afgelopen jaar. Toevallig zag ik er een paar achter elkaar voorbij komen op Twitter. Te mooi om niet te delen. Zoals CNN bij het overzicht heeft staan: “If inspiration is the first step in travel, the journey starts here.”

5x de mooiste wegdroomfoto’s van 2016

Instant vacation: The world’s best travel photos van CNN – die kabelbaan in China bijvoorbeeld, wow! (nr 53)

Verkiezing van de Wildlife Photographer of the Year – De foto van de vechtende ossen in Noorwegen vind ik de mooiste. Maar ook die duikende ijsvogel, de symmetrische neushoorns of die hele horde fluffy apen… <3 Stemmen kan trouwens nog tot 10 januari.

Wildlife Photographer of 2016

De winnaar van vorig jaar

The Comedy Wildlife Photography Awards – Niks zo grappig als onbedoeld hilarische dierenfoto’s. Ik kan er niks aan doen, maar ik vind zo’n meeuwenflats op de kop van een nietsvermoedende buffel dus echt té grappig. Of die uiltjes waarvan er dan precies eentje dat koppie driekwart heeft gedraaid. 

iFly 2017 van KLM met dé 50 plaatsen waar je dit jaar heen zou moeten reizen. De een nog mooier dan de ander. Als ik er hier al een paar van zou kunnen zien dit jaar, zou ik al een heel gelukkig meisje zijn! Het KLM iFly Magazine is sowieso een aanrader. Het is het enige (digitale) magazine dat ik steevast lees (of beter gezegd: bekijk). 

ifly 2017 klm

Patagonië, Chili: een van de plaatsen op mijn wishlist

Last but not least… National Geographic’s Travel Photographer of the Year Contest 2016  wat een plaatjes om bij weg te dromen. Zoveel moois is er nog te zien op deze wereld!

National Geographic Travel Photographer

Aanrader: de foto’s van National Geographic zijn te downloaden als wallpaper. Meestal gebruik ik mijn eigen reisfoto’s als achtergrond, maar ik vond deze echt té schattig.

In mijn nopjes… de eerste reisplannen van het jaar!

Mijn 1 januari kon al niet beter beginnen: ik mocht mijn eerste reis van dit jaar in het vat gaan gieten. Eind februari ga ik naar Oostenrijk, vanuit daar een paar dagen naar Budapest en misschien zelfs nog een dagje naar Bratislava in Slowakije. Je kunt mij niet blijer maken dan door een reisje te plannen. De beste reisopties zoeken, ik kan er hele dagen mee zoet zijn. En dan moeten we nog gaan nadenken over een langere vakantie, later in het jaar. Wat een mooie vooruitzichten!

Krijg jij ook zo de kriebels van deze mooie foto’s? Of geef je niks om reisplannen maken? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.