Breda Bucketlist

InBreda Breda BucketlistIk hou van lijstjes, van nieuwe dingen doen & ontdekken én van mijn (nu nog) hometown Breda. Ja, nu nog… tegen het eind van het jaar ga ik mijn stadje, waar ik na mijn studie aan de NHTV (where else) ben blijven plakken, verruilen voor een van de nabijgelegen dorpen. Na 12,5 jaar… een waar jubileum!

Sentimentele lijstjesmaakster die ik ben, had ik stiekem al een tijdje mijn eigen “to-do-in-Breda-list” in een boekje gekrabbeld om deze zomer nog af te vinken, toen ik onlangs op Twitter deze InBreda bucket list voorbij zag komen. Een Bredase Bucketlist! Dat klinkt nog veel leuker. Voor mij is de lijst niet heel spannend meer. Ik mag concluderen dat ik hier aardig ben ingeburgerd. Zelfs al zo erg dat als je het mij vraagt, het lijstje van 9 items nog een nummer 10 mist.

Mijn drie suggesties: 

10. Kasteelwandeling: een bijzonder kijkje in de rijke historie van de stad. De VVV-gids neemt je mee op het terrein van de KMA (Koninklijke Militaire Academie). Op zich al een begrip: elk jaar in september wordt de stad weer zo heerlijk overspoeld met nieuwe marcherende rekruten. Voor wie dit nog niet spannend genoeg vindt, gaat de rondleiding door de onderaardse gang en in de torens van het Spanjaardsgat. Een echte aanrader!

10. Ben je meer van de moderne cultuur? Ga naar MOTI, Museum of the ImageIk heb het museum zelf ontdekt tijdens de Cultuurnacht in januari. Ook al zo’n top evenement. Cultuur met een bourgondisch tintje 🙂 

10. En als je vooral van het bourgondische tintje bent… skip dan een keer het terras op de grote markt (qua zon valt het daar helaas toch al wat tegen) en doe dat drankje op deGinnekenmarkt in ’t Ginneken. 

Zelf heb ik bijna alles afgevinkt van de lijst, behalve nummer 7: de rondvaart over de singels. Ik woon nota bene binnen de singels en kom er dus elke dag overheen, maar buiten al dobberend een film kijken in de haven (de Drijf-in Bioscoop. Blijf stuk gaan om die naam :P) heb ik er nog nooit doorheen gevaren. Dat gaat dus zéker nog gebeuren dit jaar. To be continued!

Foto: Ginnekenmarkt (www.hetginnekenbreda.nl) 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.