10 luxe ervaringen die nergens voor nodig zijn (maar wel geweldig om mee te maken!)

De definitie van luxe is ‘wat prettig is, maar niet nodig’. Gezondheid, vrijheid, geluk en liefde… dat is natuurlijk veel belangrijker in het leven dan luxe zaken. Ondanks dat ik toegeef dat ik best houd van mooie spullen (zeker als ze mijn leven comfortabeler maken), vind ik het bezitten van dingen zeker niet het belangrijkste. Ervaringen des te meer. Niet voor niets geef ik liever geld uit aan een mooie reis dan aan een grote auto.

Ook in de categorie ervaringen heb je extreme vormen van luxe. Belevenissen die absoluut nergens voor nodig zijn, maar wél geweldig om mee te maken. Ik kwam een lijstje tegen met ‘travel luxuries’ en dat zette me aan het denken. Wat zijn nou echt ultieme luxe-ervaringen? Ik zet er 10 op een rijtje.

Luxe op reis

 • Slapen in een hotelsuite. En dan echt zo eentje als in de film. Met meerdere kamers, compleet gemeubileerd. Het liefst met een grote jacuzzi.
 • Roomservice bestellen. Dit is denk ik van dit lijstje het eenvoudigst & goedkoopst om waar te maken. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dit heb ik dus echt nog nooit van mijn leven gedaan! Die suite komt daarbij trouwens ook handig van pas, want een maaltijd laten komen en die vervolgens op die ene stoel in de hoek van de kamer moeten opeten lijkt me dan weer niet zo leuk (en bovenal onhandig).
 • Business class vliegen. Dit heb ik zelf een keer mogen ervaren en ik ben nog nooit zo uitgeslapen geweest na een nachtvlucht. Ohja, en wat daar ook bijhoort:
 • Chillen in de business lounge op de airport. In plaats van maar wat doelloos weer dezelfde winkeltjes bekijken om tijd te doden, zit je in zo’n lounge heerlijk comfortabel met een hapje en een drankje. Goed uit te houden!

Luxe in het dagelijks leven

 • Een privéchauffeur. Ik vind autorijden best leuk, maar steeds weer diezelfde route rijden is niet bepaald inspirerend. En zeker in de spits. Als je zelf niet hoeft te rijden, kun je die tijd mooi nuttig besteden.
 • Naar een afspraak in de heli. ‘Even snel’ naar een meeting aan de andere kant van het land? Dan nemen we toch de helikopter? 
 • Je eigen sportfaciliteiten aan huis. Wat moet het toch lekker zijn om je dag te kunnen beginnen met baantjes trekken in een privé indoor zwembad. Geen rekening houden met openingstijden, niemand die in de weg zwemt en na afloop meteen je eigen badkamer in.
 • Een butler. Iemand die elke dag vers en lekker voor je kookt, én ook nog eens allerlei andere huishoudelijke taken uit handen neemt. Niet omdat ik liever lui ben dan moe, maar stel je eens voor hoeveel andere -leukere- dingen je kunt doen met die tijd!

Luxe eropuit

 • Als VIP op een feestje of event: check! Ik heb ooit een VIP experience bij Sensation White gewonnen. Compleet met haal-en-brengservice, toegang tot alle exclusieve feestruimtes en een eigen skybox inclusief onbeperkt eten en drinken. Niet verkeerd!
 • Ongelimiteerd voordringen in een attractiepark. Nergens hoeven wachten, wie wil dat nou niet? 

Eigenlijk is niets van het bovenstaande voor mij een must-do in mijn leven. Daar zijn het natuurlijk ook wel echt (extreme) luxezaken voor. Maar leuk om mee te maken, dat is het zeker!

Wat zou voor jou een ultieme luxe ervaring zijn?

MobileMobile

Foto’s: Pixabay

Deel of bewaar:

5 Reacties

 1. februari 12, 2019 / 8:45 am

  Allemaal heel erg luxe ja! Ik zou zelf al blij zijn als we iemand zouden hebben die komt poetsen, wassen en strijken. Haha :p Dat vind ik zo’n vervelende klusjes! Maar zo’n superdeluxe hotelkamer lijkt me ook wel eens tof!
  Irene onlangs geplaatst…Day zero project | Update 12My Profile

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   februari 12, 2019 / 1:57 pm

   Nou he? Ik ken genoeg mensen die een paar uurtjes per week (of maand) een schoonmaakster inhuren. Lijkt mij inderdaad ook wel echt een hele fijne luxe. Misschien dat wij het er in de toekomst ook wel voor overhebben, maar vooralsnog doen we het huishouden gewoon nog maar zelf.

 2. februari 12, 2019 / 11:26 am

  Dat is wel erg luxe inderdaad! Geen van allen ooit eens gedaan ook. Ik zou een poets toch al wel luxe vinden. Lijkt me heerlijk om de grote ‘zware’ klussen in huis niet meer te hoeven doen.
  Simone onlangs geplaatst…Geluksmomentjes #1My Profile

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   februari 12, 2019 / 2:02 pm

   Ja, dat zou ik ook een enorm luxe gevoel vinden! 🙂 Eigenlijk vooral die dingen die je eens in de zoveel tijd moet doen maar voor je uitschuift. En de wc’s 🙂

 3. februari 12, 2019 / 7:07 pm

  Luxe op reis, ik vind het al luxe als ik niet op een camping sta 😀 Alle punten heb ik dus ook nog nooit mee gemaakt. Voordringen bij een pretpark, wel een beetje. We hebben een keer in Walibi/Six Flags een vip ticket gekocht. Hoefde je nergens in de lange rij te staan. Dat was wel luxe en heel relax 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.