Breda Bucketlist: Koffie drinken met… mijn MacBook

Koffie bij Teun Breda

Eerder schreef ik al over mijn Bredase Bucketlist: dingen die ik nog wil doen, nu ik nog midden in de stad woon. In elk geval hoort daarbij om nog zoveel mogelijk te genieten van het centrum om de hoek. Op dinsdag, mijn vaste Twist & Turn dag, kom ik bijna wekelijks wel even in de winkelstraat of op de markt. Het geeft mij altijd een groot gevoel van vrijheid om die luxe te hebben op een werkdag. Het voelt ook echt anders in de stad. Energieker. Niet over de koppen lopen van het we-vervelen-ons-dus-gaan-van-ellende-maar-door-de-stad-sjokken volk in het weekend. De stad leeft en is vol mensen die hier aan het werk zijn. 

Werken doe ik op dinsdag thuis (of héél af en toe bij Chassé Connect, de flexwerkplekken in het theater). En voor goede koffie hoef ik eigenlijk ook de deur niet uit. Maar die mensen die op zo’n doordeweekse dag in een hip koffiebarretje zitten met hun laptop: dat wilde ik stiekem ook! 

Werken Bij Teun

Met mijn MacBook naar een koffietentje. Het klinkt heel simpel (is het ook ;)) maar dit doe je natuurlijk normaal gesproken vooral als je ergens in een stad bent en even tijd tussen wat afspraken moet doden. En niet omdat je er speciaal voor naar de stad gaat, om in je eentje koffie te drinken. Met je laptop. Maar toch, op zo’n zonnige dinsdagochtend met wat schrijfwerk op de planning, nam ik mijn MacBookje mee naar Koffie bij Teun om lekker buiten aan een van de hoge houten tafels al tikkend te genieten van een cappuccino. Midden in de levendigheid van de stad, waar ik me zo echt een onderdeel van voelde. 

Bredaas Bucketlist item: check! En uitstekende koffie. Ook niet onbelangrijk 🙂

Of ik dit vaker ga doen? Misschien niet direct om te gaan zitten werken op een paar honderd meter van mijn huis. Dat voelt toch wel een beetje onzinnig (en vooral te onhandig voor zo’n korte tijd). Maar ik ga mezelf zeker nog eens op een koffie trakteren. Even de energie van de stad voelen. Een simpel genietmomentje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.