Bucketlist: Nieuwjaarsduik

Had je je al gerealiseerd dat 2017 alweer half voorbij is? No worries, ik laat je daar niet al te lang bij stilstaan. Het kan natuurlijk wel een goed moment zijn om eens naar je doelen van dit jaar te kijken, maar naar de kerstdagen toeleven is echt nog niet nodig. Laten we alsjeblieft eerst nog even van de zomer genieten! ?

Ik moet dan ook echt nog niet dénken aan dit bucketlist item, maar hij staat wel echt letterlijk op een lijstje. Toen ik vorige week weer schreef over mijn ultieme to do list app, Remember the Milk, zag ik dat ik zelfs ooit een lijstje ‘bucketlist’ heb aangemaakt. En dit is welgeteld het enige dat ik er concreet op heb gezet:

Ooit wil ik dé Nieuwjaarsduik doen

Ja, die op 1 januari in de Noordzee, met zo’n oranje Unoxmuts op. Die waarbij je het waarschijnlijk verschrikkelijk koud hebt en je jezelf honderd keer afvraagt waarom je dit doet (zeker als je Yvonne heet, want ik hou ook nog eens totaal niet van kou). Dus niet zo’n laffe “ik ben toevallig op vakantie op Aruba, dus doe dit jaar ook mee met de nieuwjaarsduik” maar die krankzinnige, originele Nieuwjaarduik van Unox in ons eigen koude landje. Gewoon, omdat het stoer en een beetje gek is. En omdat ik massale gekte op zijn tijd wel leuk vind. En juist ondanks dat ik niet van kou houd, want jezelf uitdagen is af en toe ook nodig.

Zo, nu heb ik het niet alleen op een verstopt lijstje staan, maar ook hardop in het openbaar geschreven. Ik beloof nog niet in welk jaar ik het ga doen, maar ooit ga ik die zee in! Maar, niet in mijn eentje, dus eerst nog eens iemand vinden die net zo gek is… ?

Afbeelding: screenshot Unox website

6 Reacties

 1. Nancy
  juli 5, 2017 / 7:47 am

  Valt best mee hoor… Maar 1x is voldoende ?

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juli 9, 2017 / 2:11 pm

   Haha… waarom verbaast het me nou niks dat jij het al eens hebt gedaan ?

 2. Ingrid
  juli 5, 2017 / 8:30 am

  Ik ga niet mee hoor haha. Die zou nooit op mijn bucketlist komen ?

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juli 9, 2017 / 2:13 pm

   Stuur je Tonnie en mag jij de handdoekjes vasthouden ?

 3. juli 5, 2017 / 10:17 pm

  Oh nee ik wil dit niet en ik zou het ook niet kunnen. Ik ben zo een lafaard die zelfs in Turkije midden in de zomer (denk aan minimaal 35 graden) het water nog te koud vindt. Knap hoor dat je het nu hardop hebt uitgesproken, je gaat het gewoon een keer doen en ik vind het knap!

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   juli 9, 2017 / 2:13 pm

   Lafaard? Ik heb net je blog gelezen over je marathon op de loopband… lijkt mij echt veel erger, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.