Het is lente! Dus het is tijd voor…

Hoera, het is lente! Officieel dit jaar gisteren al, en de meterorologische lente is 1 maart al begonnen. Maar als kind leerden we dat het nieuwe seizoen begint op 21 maart, en dat blijft stiekem toch wel dé magische dag waar je stiekem in die donkere maanden naar aftelt. Hoe dan ook: het is zover, mensen. Laat de natuur maar in heel veel kleuren uiteenbarsten!

Ik word er zo blij van, dat ik spontaan zin heb om een extra blog te schrijven deze week over de activiteiten in het voorjaar waar ik zo naar uitkijk. Sommige dingen zijn jaarlijks vaste prik, en andere dingen staan al specifiek op de planning. Deze 9 dingen staan op mijn lente to do list. Bring it on!

Bloemetjes, blaadjes en pluizige kuikentjes spotten

De eerste bomen staan alweer vol bloesem en in onze tuin beginnen ook al wat bloemetjes uit te komen. Zo leuk! En dan die frisgroene blaadjes die je her en der al kunt spotten. Ik kan daar zo van genieten. Elk jaargetijde heeft zo zijn leuke kanten, maar in de winter mis ik wel de vrolijke kleuren in de natuur. Het wordt helemaal een feest als je weer overal schattige, pluizige diertjes kunt spotten. Op weg naar kantoor kwam ik al wat dartele lammetjes tegen. Maar mijn favoriet zijn toch echt kleine gele eendenkuikentjes. Dan blijf ik toch een klein meisje hoor. Cuteness overload. IT’S SO FLUFFYYYYY!

Terrasje in de zon

Dat eerste zonnige terrasje van het jaar. En alle keren daarna dat je buiten kunt zitten met een drankje. Ik hou ervan!


Vorig jaar op 7 april, de eerste buiten-lunch van het jaar. Wanneer kunnen we weer?

Samen een fietstocht maken

Jarenlang heb ik op een rammelbak gefietst. Ik heb lang middenin de stad gewoond waar ik maar één fiets kwijt kon, en daar was een nieuwe fiets dus gewoon niet heel praktisch. Vriendlief had alleen sportieve fietsen, dus ‘gewoon’ ergens op de fiets naartoe deden we nooit. Daar gaat verandering in komen! We hebben allebei een nieuwe fiets gekocht en ik kijk er erg naar uit om samen een tochtje te gaan maken.

Naar de Efteling 

Ik heb een abonnement op de Efteling, dus ik kan er het hele jaar door naartoe. Maar toch zijn die eerste echte lentedagen altijd weer speciaal. Het is ook nog eens een leuke plaats om te genieten van die eerdergenoemde bloemen en eendjes. Ze leggen altijd weer zoveel mooie perken aan in het park.

Op vakantie

Yes, eindelijk komt er weer een reisje aan! In april gaan we even bijtanken op Tenerife. Sowieso vind ik de lente altijd een leuke tijd voor een vakantie. Je hoeft dan niet meer zo ver weg te gaan voor wat zomerzon. April is wel nog wat vroeg voor bijvoorbeeld Noord-Italië, dus dit keer is de keuze gevallen op de Canarische Eilanden. Ik ben er nog nooit geweest en ben erg benieuwd! (nog iemand tips?)

Zonder jas naar buiten

Dit is ook ieder jaar weer zo’n genietmomentje: de eerste keer dat je de deur uit kunt stappen zonder jas. 

Veldbloemen en klaprozen in de lente

Een dagje Toverland 

De datum moet nog wel worden geprikt, dus hopelijk lukt het om dit in te plannen. Toverland is niet meer vooral leuk voor kleine kinderen, maar heeft intussen ook de nodige grotere attracties. Vorige zomer is er een nieuwe achtbaan geopend en die wil ik graag gaan uittesten 🙂  (ohja, ben je ook van plan te gaan: kaartjes koop je met korting bij de ANWB!)

Voor het eerst op de racefiets

Over uittesten gesproken… naast gewone fietstochtjes staat er nóg meer fietsen op de planning. Ik ga namelijk voor het eerst van mijn leven op een racefiets stappen. Het outfitje ligt al klaar!

Honing halen bij de lokale imker

Hooikoorts hoort er helaas voor veel mensen ook bij als alles weer gaat bloeien. Zo ook voor mij… ik nies wat af. Vorig jaar las ik dat het kan helpen om honing te eten van een lokale imker. Zo krijg je wat van de pollen binnen waar je allergisch voor bent en kun je resistentie opbouwen. Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee waar ik zelf precies op reageer en of dit voor mij zinvol is. Maar los daarvan hou ik erg van honing, en koop ik graag streekproducten. Dus ik ga het dit voorjaar sowieso proberen.

Welke dingen heb jij op de planning in de lente? 

Share:

8 Reacties

 1. maart 21, 2019 / 7:12 pm

  oh wat heerlijk he. vooral als het weer wat langer licht blijft… ideaal! Dan kan ik ook weer lekker een stuk lopen na mijn werk of lekker een stuk rolschaatsen.

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   maart 21, 2019 / 7:18 pm

   Oh ja…. ‘s avonds nog buiten kunnen sporten! Inderdaad ook nog een goede voor op het lijstje 🙂

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   maart 24, 2019 / 2:04 pm

   Dat was inderdaad ook al zo’n cadeautje. Wat goed dat je toen al gelijk het terras op bent gedoken 😀

  • Yvonne - Vrolijke Fladderaar
   Auteur
   maart 24, 2019 / 2:03 pm

   Klinkt goed! Met zoveel leren op de planning is buiten zijn een welkome afwisseling 🙂

 2. maart 25, 2019 / 7:59 pm

  Oh ik kan niet wachten tot de tijd aanbreekt dat we weer iedere dag zonder jas naar buiten kunnen. Heerlijk vind ik dat! Net als dat terrasje pakken in de zon 🙂 Lekker dat er al een vakantie aan zit te komen! Wij moeten nog door tot juli.

 3. maart 27, 2019 / 2:14 pm

  Ik heb ook zo’n zin in de lente!! Ik kan echt niet meer wachten. Ik kijk misschien nog wel het meest uit naar het zonder jas naar buiten gaan, het niet meer koud hebben..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.