My faves: Reisplannen maken

In de categorie My faves vertel ik je over mijn favorieten. Dat kan vanalles zijn… van steden tot ontbijtjes. Van boeken tot manieren om te relaxen. Dit keer is het één van mijn favoriete activiteiten: het maken van reisplannen.

In mijn nopjes

Ik heb al weleens vaker geschreven dat ik helemaal in mijn nopjes ben als ik weer eens een reisje voor te bereiden heb. Deze uitspraak kan bijna een keer zijn eigen My Faves blog krijgen, want ik vind het zo’n leuke uitdrukking. Ook wel dankzij het feit dat hij altijd in mijn hoofd zit als ik me realiseer dat ik héél blij word van het maken van reisplannen.

Waarom ik zo blij word van reisplannen maken

Reizen vind ik fantastisch, maar de voorpret vind ik ook al zo geweldig! Maar wat vind ik er eigenlijk zo leuk aan?

  • Ik organiseer graag. Dus ik vind het ook oprecht léuk om van tevoren over allerlei praktische dingen na te denken, die veel mensen misschien juist vervelend vinden. Zoals uitvinden waar het dichtstbijzijnde metrostation is en wat voor kaartje je daar het beste kunt kopen.
  • Het beste ticket scoren, het leukste hotel vinden dat aan een mix van voorwaarden voldoet, goede deals uitvogelen… voor mij is het een sport!
  • Ondanks dat ik zoveel van reizen houd, ben ik eigenlijk niet heel erg geïnteresseerd in het lezen of bekijken van allerlei reisverhalen van random plaatsen. Pas als ik weet dat ik ergens naartoe ga, dan vind ik het leuk om te gaan kijken wat er allemaal in die omgeving te zien of doen is.
  • Ik beleef zo’n reis al een beetje van tevoren als ik een tripje in elkaar giet.
  • Maar ik leg ook liefst niet téveel van tevoren vast, want het gevoel van nieuwe ontdekkingen vind ik een van de leukste dingen die er is. Adventure awaits!
ReizenReizen

Ik vind dit al leuk zo lang als ik me kan herinneren. Voor een stukje komt het misschien ook wel voort uit dat ik graag goed voorbereid ben, de controle heb en nieuwsgierig ben naar het ‘hoe’ en ‘waarom’ van dingen. En ik wil natuurlijk graag een superbeleving op reis ? Daarnaast ben ik natuurlijk vooral dol op reizen, dus ik word er sowieso heel erg blij van.

Van Californië tot Coevorden

Het maakt nog niet eens zoveel uit wat de bestemming is. Ook voor een overnachting in ons eigen landje vind ik het leuk om te speuren naar het beste plekje om te verblijven. En dan heb ik ook geen rust tot ik mijn speurtocht heb volbracht.

Lees ook: redenen om te kiezen voor een rondreis

Maar geef me een bestemming zoals Zuid-Afrika, die we nu in het vooruitzicht hebben, en ik kan mezelf daarin avondenlang verliezen. De rondreis zoals te zien op Google Maps hebben we trouwens 2 jaar geleden gemaakt (en dat was een standaard pakketje van TUI); nu gaan we naar Kaapstad. Het bleek toen echt een hele goede bestemming voor eind oktober/begin november, wanneer de zonnige bestemmingen niet meer heel makkelijk te vinden zijn.

De Afrikaanse Lonely Planet ?

Sommige mensen reageren wat verbaasd dat we deze reis helemaal zelf hebben uitgestippeld. Zo moeilijk is het eigenlijk niet. Maar dat is iets voor een volgende blog!

Ben jij zo iemand die het ook geweldig vindt om te speuren naar reisjes, of vind je het maar gedoe?

reisplannen maken, beleven, reizen, reislustig, wanderlust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.