Pre-vakantie rituelen

De koelkast leeg eten

Dit is wat ik noem ‘de koelkast leegeten’. Een vast pre-vakantieritueel als ik langer dan een paar dagen weg ga. Op deze foto lijkt het wel alsof ik een maand weg ga… helaas, was het maar zo’n feest! Ik had dit keer simpelweg al minder dingen in mijn koelkast liggen. Ik probeer hier van tevoren al wat rekening mee te houden. Ik hou niet van onnodig eten weggooien, dus ik kien zoveel mogelijk uit wat ik nog in huis moet halen die dagen van tevoren. Natuurlijk laat ik ook wel dingen staan, zoals een pot mayonaise. Maar alles dat makkelijk kan bederven als de stroom er precies de komende week een tijdje uitknalt (ja, daar denk ik echt over na ;)) laat ik liefst zo min mogelijk staan.

Het is ook nog eens een goed moment om makkelijk een doekje door de koelkast te kunnen halen. En het vriesvakje eens ontdoen van al het aangekoekte ijs. Al moet ik bekennen dat ik dit stukje dit keer heb overgeslagen. Misschien als we terug zijn ūüėČ 

Standaard zijn er natuurlijk wel van die dingen die overblijven, waardoor ik vandaag maar heb geluncht met een omelet met tomaat, en morgen nog wat gekookte eieren heb voor ergens tussendoor. De koelkast leegeten, dus. En aangezien dit echt een gewoonte is geworden, hoort het intussen ook echt bij mijn vakantiegevoel. Morgen nog ontbijten (met het √°llerlaatste beetje yoghurt en blauwe bessen), een dag werken en dan is het bye bye, zwaai zwaai!

Wat zijn jouw pre-vakantie rituelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.