Secundaire ontdekkingen

Oostenrijk Zillertal Zell am Ziller

Naar een bepaalde bestemming reizen met als primaire reden ‘op vakantie gaan’ is een ding.
Maar waar ik óók dol op ben, is wanneer je om een andere reden naar een bepaalde plek gaat. Een plek die je misschien anders helemaal niet als vakantiebestemming gekozen zou hebben, maar waar je dan juist de leukste dingen ontdekt.

Ik ben nu een paar dagen in het Oostenrijkse Tirol, een gebied dat veel Nederlanders waarschijnlijk vooral in wintersferen kennen. En waarom hier dan in de zomer? Er is een driedaagse mountainbikewedstrijd gaande in de bergen van het Zilltertal. Nee, ik fiets niet mee 🙂 Maar aangezien we deze zomer eigenlijk niet op vakantie zouden gaan, was het wel een mooie gelegenheid om lekker mee te gaan met de bikers, en zo ging ik dus de afgelopen drie dagen van Zell am Ziller naar Gerlos en van Mayrhoven naar de Hintertuxgletsjer. Alleen dan zonder drie lagen kleding en sneeuwschoenen, maar in een hoogzomers outfitje. Want we hebben ook nog eens geluk met het weer, en het zonnetje kan hier in de bergen goed branden.

Oostenrijk Zillertal Zell am Ziller

Terwijl ik zelf Oostenrijk waarschijnlijk laag op een prioriteitenreislijstje had staan, geniet ik hier volle bak! Het is hier niet alleen schitterend maar ook nog eens bijzonder goed toeven. Gastvrijheid schrijven de Oostenrijkers hier met een grote G. Terwijl ik normaal enorm kan genieten van travelplanning, vind ik het ook echt geweldig om zonder al teveel voorkennis mee op pad te gaan en me ter plaatse het gebied eigen te maken. Het gevoel van ‘ineens’ over kronkelende bergweggetjes toeren, de hardloopschoenen aantrekken en een random wandelpaadje opgaan dat alléén maar omhoog blijkt te lopen, koffie drinken met de prachtigste uitzichten, van de rodelbaan naast het appartement afzoeven… Genieten!
En dat dankzij de mountainbikers 🙂

Oostenrijk Zillertal Zell am Ziller

Op de terugweg plakken we er nog 2 dagen in het Zuid-Duitse Europa-Park aan vast, en zo combineren we beide hobby’s in één tripje. Het bezoeken van attractieparken door heel Europa is ook een goed voorbeeld van die ‘secundaire ontdekkingen’. Ik weet zeker dat ik anders hoogstwaarschijnlijk nog niet in Noorwegen geweest was, bijvoorbeeld. Maar ook dichterbij huis, zoals in Duitsland heeft het me op de leukste plekjes gebracht. Europa-Park is trouwens een bestemming op zichzelf. Daarover later meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.